Lisansüstü Öğrenci Alımı Başvuru Sonuçları, Kesin Kayıtları ve Ders Kayıt Süreçleri (2021-2022 Bahar)
30 Ocak 2022 | 16:00

Değerli Adaylar,

Enstitümüzdeki programlara kesin kayıt hakkı kazanan asıl ve yedek adayların işlemleri ilan edilen tarihlerde ilgili ağ adresinden on-line yapılacaktır.

Ancak öğrencilerimizin Tezsiz Yüksek Lisans, Lisans ve Önlisans programları hariç herhangi bir yükseköğretim programına kayıtlı olmaları hâlinde, sistemde kesin kayıt işlemlerini gerçekleştiremeyeceklerdir.

Kesin kayıt hakkı kazanan adayların kayıt yapmaları durumunda verileri YÖKSİS’e aktarılacağından başka bir Yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırmaları ancak kayıt sildirerek mümkün olabilecektir.

Öğrenci kayıtları en erken 7 iş günü içerisinde silinebileceğinden, kesin kayıt işlemleri yapılırken bu durumun göz önünde bulundurulması önem arz etmektedir.

Mezuniyet notu veya ağırlıklı genel not ortalaması hesaplanmasında Yükseköğretim Kurulunun 4’lük ve 100’lük sistem çevrim tablosu esas alınır.

Başvuru koşullarını sağlayan adayların değerlendirme oranları programlara göre farlılık gösterebilmektedir. Sıralama puanı 60 ve daha yüksek olan adaylar kontenjan dâhilinde değerlendirmeye alınır. Değerlendirme sonucunda; yerleştirme puanlarında eşitlik oluştuğu takdirde doğum tarihi günümüze daha yakın (yaşı küçük) olana öncelik verilir.

Asıl adayların kayıt işlemlerinden sonra listelerdeki sırayla yedek adayların kayıt işlemlerine başlanacaktır.

Yedek Adayların Kayıt Süreçleri: Programlarda boş kalan kontenjanlar kadar listelerdeki sırayla, aşağıda belirtilen takvime göre 1. yedekten kayıt hakkı kazananlar listesi ilan edilecek ve 1.yedekler için belirlenen süre içinde kayıt yaptırmayan aday olması halinde; boş kalan kontenjan kadar 2. yedekten kayıt hakkı kazananlar listesi ilan edilecektir.

Bilgilerinize.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI
KONTENJAN VE ÖZEL ŞARTLAR
ONLİNE BAŞVURU ve YÜKLENECEK BELGELER
DEĞERLENDİRME VE SONUÇLARIN İLANINA İLİŞKİN BİLGİLER
ÖNEMLİ TARİHLER
3-14 Ocak 2022 Adayların internet üzerinden başvuru yaparak, kayıt onayını vermesi
21 Ocak 2022 Bilimsel Değerlendirme Sınavlarına Girecek Adayların İlanı
24-27 Ocak 2022 Bilimsel Değerlendirme Sınavları ve Tutanakların Enstitüye Gönderilmesi
30 Ocak 2022 Kesin kayıt hakkı kazananların ilanı
31 Ocak-1 Şubat 2022 Lisansüstü programlara yerleşenlerin (asil) online kesin kayıtları
3 Şubat 2022 1. Yedekten kesin kayıt hakkı kazananların ilanı
4 Şubat 2022 1. Yedek kesin kayıtları
7 Şubat 2022 2. Yedekten kesin kayıt hakkı kazananların ilanı
8 Şubat 2022 2. Yedek kesin kayıtları

Belirtilen tarihlerde kaydını yaptırmayan asıl ve yedek adaylar kayıt haklarını kaybedecektir. Tarihlerde değişiklik olabileceğinden sayfamızı takip ediniz.

Şartlı Başvuru yapan ve Kesin Kayıt Hakkı Kazanan Adaylar;
► Yüksek Lisans Başvurularında henüz mezun olmadım seçeneğiyle şartlı başvuru yaparak; mezun olan adaylar Mezuniyet belgesi ve Mezuniyet Transkriptini (Yabancı Uyruklu Adaylar bunların onaylı tercümelerini de eklemeli) Enstitümüzün egtbilbasvuru@gazi.edu.tr e-posta adresine (ŞARTLI BAŞVURU başlığıyla -ad soyad tc kimlik no ve başvurulan program bilgisini de belirterek) iletmeleri gerekmektedir.

Öğrenci Numaraları Online Kayıt İşlemleri Menüsünde görülmektedir.

Değerlendirme Sonuçları:

► Türk Vatandaşı Tezli YL ve DR Kontenjanları değerlendirme sonuçları için tıklayınız..

►  Türk Vatandaşı Tezsiz Yüksek Lisans Kontenjanları değerlendirme sonuçları:

►  Yabancı Uyruklu Tezli YL ve DR Kontenjanları değerlendirme sonuçları için tıklayınız..

►  Yabancı Uyruklu Tezsiz YL Kontenjanları  için başvuru olmamıştır.

►  Ders Kayıt Süreçleri:

2021-2022 Eğitim-Öğretim Bahar yarıyılı Lisansüstü Öğrencilerin Ders Kayıtları 16-20 Şubat 2022 tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Sisteminden yapılacaktır. DERS KAYIT SÜREÇLERİ ve Katkı Payları ve Öğrenim Ücretleri Hakkında tüm detaylar için tıklayınız!

►  Kesin Kayıt Sürecine ilişkin teknik problemler için: Aday Kimlik Numarası, başvurduğu program ve yaşadığı soruna ilişkin sistem uyarı mesajını da (ekran görüntüsü) ekleyerek egtbilbasvuru@gazi.edu.tr adresine yönlendirmeniz halinde daha hızlı ve verimli çözüm üretilecektir.

ADAY ONLİNE KAYIT SONUCU EKRANI-1