Enstitümüzde “Bağımlılıkla Mücadele ve Farkındalık Eğitimi: Farkındalıkla Güçlen, Bağımlılığa Diren!” Faaliyeti Gerçekleştirildi.
28 Mayıs 2024 | 14:49

Enstitümüz tarafından Toplumsal Katkı Faaliyeti kapsamında Gençlik haftasında akademik, idari personel ve öğrencilere yönelik olarak "Bağımlılıkla Mücadele ve Farkındalık Eğitimi: Farkındalıkla Güçlen, Bağımlılığa Diren!" eğitimi düzenlendi. Programda, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görev yapan Polis Memuru Canan YÜCEL konuşmacı olarak yer aldı. Programa Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Şaban ÇETİN, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Serkan KOŞAR, Enstitü Müdür Yardımcılarımız Prof. Dr. Ayşe YALÇIN ÇELİK, Doç. Dr. Mehmet YÜKSEL, Enstitü Sekreterimiz Ceylan YAVUZ KONUK, akademik, idari personelimiz ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Şaban Çetin’in açılış konuşması ile devam etti. Konuşmasında bağımlılıkla mücadeleye dikkat çeken Çetin, öğretmenlerin bu konudaki önemine vurgu yaparken bağımlılığın eğitimle yok edilebileceğini söyledi.

Açılış konuşmasının ardından Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Polis Memuru Canan Yücel tarafından verilen eğitime geçildi. Yücel, madde bağımlılığının tanımı ile başladığı konuşmasında önemli konulara dikkat çekti. İçişleri Bakanlığı tarafından uyuşturucu ile mücadele için geliştirilen “UYUMA” uygulamasının hayat geçirildiğini ve uygulama sayesinde uyuşturucu suçlarına daha hızlı müdahale edilmesinin amaçlandığını ifade etti. Bağımlılıkla mücadelede aileye ve okullara düşen rolleri açıklayan Yücel, bağımlılığın psikolojik ve fiziksel zararlarına ve bağımlılıktan korunmanın önemine vurgu yaparak eğitimine devam etti.

Eğitimin ardından Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi tarafından eğitimi gerçekleştiren Canan Yücel’e teşekkür belgesi takdim edildi. Öğrencilerimizin, akademik ve idari personelimizin yoğun ilgi gösterdiği program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Enstitümüzde “Bağımlılıkla Mücadele ve Farkındalık Eğitimi: Farkındalıkla Güçlen, Bağımlılığa Diren!” Faaliyeti Gerçekleştirildi.-1 Enstitümüzde “Bağımlılıkla Mücadele ve Farkındalık Eğitimi: Farkındalıkla Güçlen, Bağımlılığa Diren!” Faaliyeti Gerçekleştirildi.-1 Enstitümüzde “Bağımlılıkla Mücadele ve Farkındalık Eğitimi: Farkındalıkla Güçlen, Bağımlılığa Diren!” Faaliyeti Gerçekleştirildi.-1 Enstitümüzde “Bağımlılıkla Mücadele ve Farkındalık Eğitimi: Farkındalıkla Güçlen, Bağımlılığa Diren!” Faaliyeti Gerçekleştirildi.-1 Enstitümüzde “Bağımlılıkla Mücadele ve Farkındalık Eğitimi: Farkındalıkla Güçlen, Bağımlılığa Diren!” Faaliyeti Gerçekleştirildi.-1 Enstitümüzde “Bağımlılıkla Mücadele ve Farkındalık Eğitimi: Farkındalıkla Güçlen, Bağımlılığa Diren!” Faaliyeti Gerçekleştirildi.-1
background image