Enstitümüz Mezunu Dr. Fatih TAŞ “En İyi Poster Ödülü”ne Layık Görüldü
25 Eylül 2023 | 17:01

Enstitümüz Mezunu Dr. Fatih TAŞ “En İyi Poster Ödülü”ne Layık Görüldü

10-14 Temmuz 2023 tarihleri arasında Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen ve Matematik Eğitiminde dünyaca saygınlığa sahip “Congress of the European Society for Research in Mathematics Education (CERME 13)” konferansında, Üniversitemiz Gazi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Anabilim Dalı Matematik Eğitimi Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel DEDE’nin danışmanı olduğu Enstitümüz mezunu Dr. Fatih TAŞ’ın “Matematik Öğretmeni Yetiştiricilerinin Felsefi Yaklaşımlarının İncelenmesi” isimli doktora tezinden sunduğu ortak çalışma “Best Poster Award” ödülünü kazandı.

Konferans, Alfred Rényi Matematik Enstitüsü tarafından Macaristan'ın en büyük üniversitesi ve en büyük öğretmen yetiştirme kurumu olan Eötvös Loránd Üniversitesi (ELTE) ile birlikte düzenlendi. Dünya’nın 54 ülkesinden yaklaşık 900 matematik eğitimcisinin katıldığı konferansta Prof. Dr. Dede ve Dr. Taş, “Mathematics Education Philosophies of Mathematics Teacher Educators” başlıklı çalışmaları ile katıldılar. Çalışma, konferans ödül jürisinin: “Çalışmanın konusu ile ilgili oldukça dikkat çekici bir yapıya ve özgün bir tasarıma sahiptir. İçerik teorik olarak zengin ve kapsamlıdır. Çalışma, menşei yerin kültürel özelliklerini ilgi çekici bir şekilde yansıtıyor. Poster, izleyiciler ve yazarlar arasındaki etkileşimi teşvik etmiştir.” değerlendirmesi ile en iyi poster ödülüne layık görüldü.

Öğrencimizi ve danışman hocamızı kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Enstitümüz Mezunu Dr. Fatih TAŞ “En İyi Poster Ödülü”ne Layık Görüldü-1