“Prof. Dr. Aytaç Açıkalın Doktora Tez Ödülü” Yarışmasında Gururlandıran Başarı
4 Temmuz 2023 | 10:32

Öncü Okul Yöneticileri Derneği tarafından düzenlenen “Prof. Dr. Aytaç Açıkalın Doktora Tez Ödülü” yarışmasında, Enstitümüz Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Yönetimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necati Cemaloğlu’nun danışmanı olduğu, Eğitim Bilimleri Enstitüsü mezunu Dr. Ali Duran tarafından hazırlanan “Sosyoekonomik Açıdan Dezavantajlı Okullarda Başarılı Olan Okul Müdürlerinin Kodları: Bir Gömülü Kuram Araştırması” adlı doktora tezi, 2022 yılının en iyi doktora tezi seçilerek birinci oldu.

ABD ve İngiltere’de dâhil olmak üzere pek çok doktora tezinin gönderildiği yarışmada, 29 tez değerlendirmeye alınarak ve en iyi 10 tez belirlendi. Aynı yarışmada yine Prof. Dr. Necati Cemaloğlu’nun danışmanı olduğu Enstitümüz mezunu Dr. Ayhan Duygulu tarafından hazırlanan  “Veriye Dayalı Yönetim Uygulamalarının Değerlendirilmesi“ adlı doktora tezi ise 2022 yılının en başarılı tezleri arasında kabul edilerek ve mansiyon ödülüne layık görüldü.

Öğrencilerimizi ve danışman hocamızı kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Üniversitemiz ana sayfa haberi için tıklayınız..