Gazi Üniversitesi II. Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi Düzenlendi
23 Kasım 2022 | 14:29

Enstitümüz tarafından GUZEM işbirliğiyle, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve​ Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) destekleriyle 16 Kasım 2022 tarihinde "Gazi Üniversitesi II. Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi” açılış programı geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Kongreye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, YTB Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf, TİKA Dış İlişkiler ve Ortaklıklar Dairesi Başkanı Uğur Tanyeli, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şaban Çetin, GUZEM Müdürü Doç. Dr. Mutlu Tahsin Üstündağ, Panelistler, akademisyenler, yöneticiler, yurt dışından gelen kongre katılımcısı öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. 

Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonunda gerçekleştirilen kongre açılış programı Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz kongremizin açılış konuşmasını Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Şaban Çetin yaptı. GUZEM Müdürü Doç .Dr. Mutlu Tahsin Üstündağ ile devam eden açılış konuşmaları YTB Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf, TİKA Dış İlişkiler ve Ortaklıklar Dairesi Başkanı Uğur Tanyeli ve son olarak Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Yücel Gelişli’nin konuşmalarıyla devam etti.

Açılış konuşmalarının ardından Kongremize katkılarından dolayı YTB Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf’a ve TİKA Dış İlişkiler ve Ortaklıklar Dairesi Başkanı Uğur Tanyeli’ne Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yücel Gelişli ve Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Şaban Çetin tarafından fidan dikim sertifikası takdim edildi. Kongre açılış programı Oturum Başkanlığını Prof. Dr. Tayyip Duman’ın yaptığı ve ​Prof. Dr. Ahmet Mahiroğlu ile Doç. Dr. Savaş Karagöz’ün panelist olarak yer aldığı “Öğretmen Eğitimi” paneli ile devam etti. Toplu çekilen hatıra fotoğraflarıyla kongre açılış programı sona erdi.

Kongremiz açılış programının ardından Teknoloji Fakültesi Taşkent Binasında yüz yüze ve çevrim içi paralel oturumlar ile devam etti. Oturumların gerçekleştirildiği binada Abdulkadir Kaya tarafından “Kelamdan Gönüle” isimli hat eserleri sergilendi.

Kongrenin ikinci gününde katılımcılar için Anıtkabir gezisi düzenlendi. Gezinin ardından yüz yüze ve çevrim içi paralel oturumlar ile kongre devam etti

Kongrenin üçüncü gününde kongre kapanış programı gerçekleştirildi. Kapanış Programına Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yücel GELİŞLİ, Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Şaban ÇETİN, Müdür Yardımcılarımız Prof. Dr. Muhammet KOÇAK, Doç. Dr. Ayşe YALÇIN ÇELİK, Enstitü Sekreterimiz Ceylan YAVUZ KONUK, kongre katılımcıları, akademisyenler, idari personelimiz ve öğrenciler katıldı. Kongrede ulusal ve uluslararası (Azerbaycan, Kırgızistan, Tataristan, Kazakistan ve Özbekistan) alanda yaklaşık 160 katılımcımızla 20 farklı temada 103 bildiri sunumu gerçekleştirildi. Programda Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Şaban ÇETİN’e Özbekistanlı katılımcılarımız tarafından ülkelerine özgü kaftan hediye edildi. Rektör Yardımcımız, Enstitü yönetimimiz ve katılımcılarımızın kongreden duydukları memnuniyeti dile getirmesi ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletmesiyle kongremiz sona erdi.

Kongre kapsamında kapanış programının ardından Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi gezisi düzenlendi.

 “Gazi Üniversitesi Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi-II” Üniversitemizde yayınlanan haber metni için tıklayınız.

https://gazi.edu.tr/view/news/290938/-uluslararasi-turk-dunyasi-egitim-bilimleri-kongresi-ii-universitemiz-ev-sahipliginde-gerceklestirildi   

“Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi–II” Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi-1

“Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi–II” Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi-1

“Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi–II” Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi-1 “Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi–II” Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi-1 “Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi–II” Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi-1 “Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi–II” Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi-1 “Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi–II” Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi-1 -1 -1 -1

Gazi Üniversitesi II. Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi Düzenlendi-1 Gazi Üniversitesi II. Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi Düzenlendi-1 Gazi Üniversitesi II. Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi Düzenlendi-1 Gazi Üniversitesi II. Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi Düzenlendi-1 Gazi Üniversitesi II. Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi Düzenlendi-1 Gazi Üniversitesi II. Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi Düzenlendi-1 Gazi Üniversitesi II. Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi Düzenlendi-1
background image