Gazi üniversitesi Genç Araştırmacılar Kongresi-II Tamamlandı
1 Temmuz 2022 | 17:38

Enstitümüz ile Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle 28-30 Haziran 2022 tarihleri arasında bu yıl ikincisi düzenlenen “Uluslararası Genç Araştırmacılar Kongresi” sona erdi. Eğitim bilimleri alanında 14 farklı alt tema üzerine güncel konuların ele alındığı kongre çevrim içi olarak gerçekleştirildi.
Açılış konuşmalarını Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli ve Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Şaban Çetin yaptı.
Ardından davetli konuşmacı olarak Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Behçet Oral “Günümüzde Öğretmenlik Mesleği” başlıklı konuşmasıyla açılış programında yer aldı.
Açılış konuşmalarının ardından çevrim içi ortak oturumların başlamasıyla kongre devam etti. Oturumlarda Enstitü Müdür Yardımcılarımız Doç. Dr. Ayşe Yalçın Çelik ve Prof. Dr. Muhammet Koçak’ın da oturum başkanlığı yaptığı kongrede 57 bildiri sunuldu. 15’i Azerbaycan ve Kazakistan’dan olmak üzere toplam 114 araştırmacı alanlarına katkı sağlamak üzere dinleyicilerle çalışmalarını paylaştılar.
Kongre kapanışında sırasıyla Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Şaban Çetin, Müdür Yardımcımız Prof. Dr. Muhammet Koçak ve GUZEM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Togay Seçkin Birbudak konuşmalarını gerçekleştirdi. Kasım ayında ikincisi düzenlenmesi planlanan Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresinde buluşma temennisiyle kongre sona erdi.