Enstitümüzde “Türk Dünyası Üniversiteleri Eğitim ve Bilim İş Birliği Sempozyumu-II” Gerçekleştirildi
14 Haziran 2022 | 10:18

Enstitümüz tarafından 13 Haziran 2022 tarihinde farklı Türk Devleti Üniversitelerinden öğretim üyelerinin katılımıyla “Türk Dünyası Üniversiteleri Eğitim ve Bilim İş Birliği Sempozyumu-II” gerçekleştirildi. Sempozyum 4 oturum halinde çevrim içi olarak düzenlendi.

Ana teması Edebiyat ve Edebiyat Eğitimi olarak belirlenen sempozyuma Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan Türkiye ve Tataristan olmak üzere beş farklı Türk Devleti üniversitelerinden öğretim üyeleri konuşmacı olarak katıldı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen sempozyuma; Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir BULUÇ, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kahraman Güngör, Gazi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Serkan Koşar, Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Yücel Gelişli, Müdür Yardımcılarımız Prof. Dr. Şaban Çetin ve Doç. Dr. Ayşe Yalçın Çelik, Enstitü Sekreterimiz Ceylan Yavuz Konuk, katılımcı üniversitelerden davetli konuşmacılar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ve Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Yücel Gelişli tarafından yapılan açılış konuşmalarının ardından Enstitü Müdürümüzün yönettiği birinci oturum başladı. İlk oturumda; Taşkent Devlet Şarkşinaslık Üniversitesinden Prof. Dr. Abdurahim Mannonov, Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. Sefa Yüce, Khazar Üniversitesinden Doç. Dr. Dilber Zeynalova ve L.N. Gumilov Avrasya Milli Üniversitesinden Aida Meirkulova sunumlarını gerçekleştirdiler.

Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Açık’ın hem oturum yöneticisi olduğu hem de sunum yaptığı ikinci oturumda; Khazar Üniversitesinden Doç. Dr. Elza Semedli, Kazan (Volga Region) Federal Üniversitesinden Prof. Dr. Liailia Mingazova, Turizm Ve Konakjaylılık Üniversitesinden Aygül Beskempirova sunumlarını gerçekleştirdiler.

Enstitü Müdür Yardımcımız Prof. Dr. Şaban Çetin tarafından yönetilen üçüncü oturumda; Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. Gıyasettin Aytaş, Kazan (Volga Region) Federal Üniversitesinden Prof. Dr. Güzel Fakhrutdinova, Taşkent Devlet Şarkşinaslık Üniversitesinden Prof. Dr. Adhambek Alimbekov ve Khazar Üniversitesinden Doç. Dr. Zemine Ziyayeva sunumlarını gerçekleştirdiler.

 

Taşkent Devlet Şarkşinaslık Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Paşacan Kencayeva tarafından yürütülen son oturumda ise; Kazan (Volga Region) Federal Üniversitesinden Doç. Dr. Ellfinur Nazipova, Taşkent Devlet Şarkşinaslık Üniversitesinden Doç. Dr. Dilafruz Muxiddinova, Khazar Üniversitesinden Dr. Ülvi Babasoy ve Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesinden Dr. Lazura Kazykhankyzy’nın sunumlarını gerçekleştirdiler.

 

Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Yücel GELİŞLİ’nin kapanış konuşmasının ardından iyi dilek ve temennilerle sempozyum sona erdi.

Üniversitemiz Ana Sayfa Haberi için tıklayınız..

 

 

Enstitümüzde “Türk Dünyası Üniversiteleri Eğitim ve Bilim İş Birliği Sempozyumu-II” Rektör-1 Enstitümüzde “Türk Dünyası Üniversiteleri Eğitim ve Bilim İş Birliği Sempozyumu-II” Rektör-1 Enstitümüzde “Türk Dünyası Üniversiteleri Eğitim ve Bilim İş Birliği Sempozyumu-II” Rektör-1 3 ve 4.oturum-1 3 ve 4.oturum-1
background image