Enstitümüzde Al-Farabi Kazak Ulusal Üniversitesi Biyoloji Eğitimi Lisansüstü Öğrencilerine Yönelik Eğitim Programı Gerçekleştirildi
15 Şubat 2022 | 16:19

Enstitümüz ve Kazakistan Al-Farabi Kazak Ulusal Üniversitesi (Al-Farabi Kazakh National University) arasında imzalanan protokol kapsamında ilgili Üniversite Biyoloji Eğitimi yüksek lisans öğrencileri 24 Ocak – 07  Şubat 2022 tarihleri arasında Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Yücel Gelişli, Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ve Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Gül’ün koordinatörlüğünde Gazi Eğitim Fakültesi Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalında eğitim, araştırma ve inceleme faaliyetlerine katıldılar. Eğitim programında; güncel biyoloji öğretim yöntemleri, bilimsel araştırma teknikleri ve süreci, çeşitli deneysel çalışmalar ve öğretim etkinlikleri, biyoloji eğitiminde ölçme ve değerlendirme, yaban hayatı müzesinde inceleme, Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalında biyo-art etkinliklerine katılma ve Gazi Üniversitesi Resim Heykel Müzesi ziyareti gibi faaliyetler gerçekleştirildi. Program kapsamında Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Semra Mirici, Prof. Dr. Çağlan Günal ve Doç. Dr. Çiğdem Alev Özel biyoloji eğitimi araştırmalarında yeni gelişmelere ilişkin sunumlar ve etkinlikler gerçekleştirdi. Katılımcılara katılım sertifika belgelerinin ve çeşitli hediyelerin verilmesiyle eğitim programı sona erdi.