Gazi Üniversitesi Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi Düzenlendi
13 Aralık 2021 | 13:45

Enstitümüz tarafından 24-26 Kasım 2021 tarihleri arasında Uzaktan Eğitim Uygulama Araştırma Merkezi işbirliği, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB) destekleriyle “Gazi Üniversitesi Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi” düzenlendi.

 

Türkiye’nin öğretmen yetiştiren ilk kurumu olma onurunu 95 yıldır büyük bir gururla taşıyan Üniversitemiz, Gazi Üniversitesi Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi Açılış Programını 24 Kasım Öğretmenler Günü programı ile birlikte kutladı.

 

Programa Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcılarımız, Eğitim-Öğretim ve Dış İlişkiler Kurum Koordinatörü Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü, Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reşat Genç, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Başkan Yardımcısı Dr. Rahman Nurdun, Panelistler Prof. Dr. Şaban Çetin, Prof. Dr. Ahmet Mahiroğlu, Prof. Dr. Mehmet Taşpınar, Doç. Dr. Könül Abaslı, Dr. Ali Özgün Öztürk, Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcıları, dekanlar, müdürler, konuklar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program müzik dinletisinin ardından açılış konuşmaları ile devam etti.

 

Programda Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Başkan Yardımcısı Dr. Rahman Nurdun, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yücel Gelişli’nin açılış konuşmalarına yer verildi.

Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Yücel GELİŞLİ'ye Ahmet Yesevi Üniversitesi tarafından senato kararı ile Üniversitenin gelişimine sağladığı büyük katkılardan dolayı "BAŞARILI ÖĞRETMEN" madalyası takdim edildi.

Açılış Programında oturum başkanlığını Eğitim Bilimleri Enstitü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şaban Çetin’in yaptığı “Öğretmen Yetiştirme ve Sorunlar” paneli ile devam etti.

Panelde Üniversitemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Mahiroğlu, Prof. Dr. Mehmet Taşpınar, Azerbaycan Cumhuriyeti Eğitim Enstitüsü Eğitimde Stratejik Araştırmalar Şube Müdürü ve Hazar Üniversitesi Beşeri, Eğitim ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Könül Abaslı ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Orta Asya ve Kafkaslar Dairesi Başkanı Dr. Ali Özgün Öztürk sunumlarını gerçekleştirdiler.

Kongremizde yurtiçi katılımcılarımızdan 72 bildiri ve Azerbaycan, Başkurdistan, Çuvaşistan, Irak,  Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kuzey Makedonya, Özbekistan, Tataristan ve Yakutistan ülkelerinden katılan katılımcılarımızdan 57 bildiri sunuldu. Katılımcılar 15 yüz yüze ve 18 çevrimiçi oturumlarda sunumlarını gerçekleştirdiler.

26 Kasım 2021 tarihinde Gazi Üniversitesi Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi Kapanış Programı gerçekleştirildi. Kapanış programında Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Yücel GELİŞLİ ve Müdür Yardımcılarımız Prof. Dr. Şaban ÇETİN ve Doç. Dr. Ayşe YALÇIN ÇELİK’in yanı sıra yurtdışı katılımcılarımızın konuşmalarına yer verildi. Özbekistanlı katılımcılarımız Müdürümüz Prof. Dr. Yücel GELİŞLİ'ye teşekkürlerini ileterek ülkelerine özgü kaftan hediye ettiler. Konuşmalarda kongre değerlendirilmesinde bulunuldu ve başka ülkelerde de Türk Dünyası kongrelerinin yapılması temennisiyle kongremiz sona erdi.

Kongre kapsamında yurt dışı katılımcılarımız için Anıtkabir ve Ankara Kalesi gezileri düzenlendi.

 “Gazi Üniversitesi Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi ve 24 Kasım Öğretmenler Günü Programı” Üniversitemizde yayınlanan haber metni için tıklayınız.

 

 

Gazi Üniversitesi Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi-1 Gazi Üniversitesi Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi-1 Gazi Üniversitesi Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi-1 Gazi Üniversitesi Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi-1 Gazi Üniversitesi Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi-1 Gazi Üniversitesi Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi-1 Gazi Üniversitesi Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi-1 Gazi Üniversitesi Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi-1 Gazi Üniversitesi Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi-1 Gazi Üniversitesi Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi-1 Gazi Üniversitesi Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi-1 Gazi Üniversitesi Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi-1 Gazi Üniversitesi Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi-1
background image