MESELE GELECEĞİMİZ İSE DOĞA İÇİN ÖNEMSE! Sosyal Sorumluluk Projesi
31 Aralık 2021 | 00:00

Mesele Geleceğimiz İse Doğa İçin Önemse!

 

Covid-19 pandemisi ile hayatlarımız bir çok yönüyle değişirken, birçoklarımız bu “yeni normal”e alışmaya çalışıyoruz.

Artık kucaklaşma olmaksızın özlem gidermeler “normal”,

Aramıza sosyal mesafeler koymak “normal”,

Çantamızda dezenfektan taşımak “normal”,

Sokakta, işyerinde, hemen hemen her yerde maskeli insanlar görmek “normal”

AMA;

Yere atılmış bir maske görmek normal değil!

 

DOĞAYA ATILAN MASKE 450 YILDA YOK OLUYOR!

 

Koronavirüsten korunmak için maskeler, eldivenler, siperlikler hızla hayatımıza girdi. Hatta bazen çift kat maske taktığımız zamanlar oluyor. Peki, kendimizi korurken içinde yaşadığımız doğayı hiç düşündük mü? Çocuklarımıza, torunlarımıza yıllar sonra bu süreci anlatırken onlara bıraktığımız bu kirlilik mirasına üzülmeyecek miyiz? Aynı zamanda kendi sağlığımızı da yine kendimiz tehdit etmiyor muyuz? Gelin buna dur diyelim.

Amacımız, henüz ne kadar bizimle olacağını bilmediğimiz kişisel koruma ekipmanlarını doğaya en az zarar verecek şekilde atık haline dönüştürmektir. Buradan hareketle, Gazi Üniversitesi öğrencileri ve personelinden başlayarak bu ekipmanların yol açtığı kirlilik hakkında farkındalık oluşturmak, maske, eldiven ve diğer koruma araçları için belirli yerlerde özel atık kutuları/biriktirme ekipmanları sağlamak ve bilinçli vatandaşlar olarak bu kutuları en etkili şekilde kullanmak, kullanmaya teşvik etmektir.

Kısacası “Mesele geleceğimiz ise, doğa için önemse!” diyoruz ve tüm kişisel koruma ekipmanlarımızı biriktirme kutularına atıyoruz!

 

Detaylı Bilgi için İletişim Adresleri:

semihkaynak89@gmail.com ; busra.gorkaskayabasi@gazi.edu.tr  

background image