Duyuru
YABANCI UYRUKLU KONTENJANLAR İÇİN EK İLAN BAŞVURU SONUÇLARI
26 Eylül 2021 | 13:39

Değerli Adaylar,


Lisansüstü programlarımıza 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında boş kalan Yabancı Uyruklu Kontenjanlarına öğrenci alımı için başvuran ve kesin kayıt hakkı kazanan adayların işlemleri 28-29 Eylül 2021 tarihleri arasında ilgili ağ adresinden on-line yapılacaktır. 

Kesin kayıt yaptırmak isteyen adayların; Tezsiz Yüksek Lisans, Lisans ve Önlisans programları hariç herhangi bir yükseköğretim programına kayıtlı olmaları hâlinde, önce diğer programdan kayıt sildirmeleri gerekmektedir.

Mezuniyet notu veya ağırlıklı genel not ortalaması hesaplanmasında Yükseköğretim Kurulunun 4’lük ve 100’lük sistem çevrim tablosu esas alınır. 

Başvuru koşullarını sağlayan adaylardan sıralama puanı 60 ve daha yüksek olan adaylar kontenjan dâhilinde değerlendirmeye alınır. Değerlendirme sonucunda; yerleştirme puanlarında eşitlik oluştuğu takdirde doğum tarihi günümüze daha yakın (yaşı küçük) olana öncelik verilir.

Bilgilerinize.

ÖNEMLİ TARİHLER

Adayların internet üzerinden başvuru yaparak kayıt onayını vermesi

20-24 Eylül 2021

Lisansüstü Programlara Kayıt Hakkı Kazananların İlanı

27 Eylül 2021

Lisansüstü Programlara Yerleşenlerin Online Kesin Kayıtları

28-29 Eylül 2021

Ders Kayıtları

İlan edilecektir

Belirtilen tarihlerde kaydını yaptırmayan adaylar kayıt haklarını kaybedecektir.

 

 


DEĞERLENDİRME SONUÇLARI:

 Yabancı Uyruklu Kontenjanı Yerleştirme Sonuçları için tıklayınız..


 

 

Öğrenci Numaraları Online Kayıt İşlemleri Menüsünde görülmektedir.

 


  Ders Kayıt Süreçleri: Kesin kayıt işlemini tamamlayan öğrencilerimizin Ders Kayıt süreçleri duyurumuzu incelemeleri gerekmektedir. 

2021-2022 Eğitim-Öğretim Güz yarıyılı Lisansüstü Öğrencilerin Ders Kayıtları için sistem, (ilan edilecektir) tarihleri arasında açılacaktır. (ilan edilecektir) tarihleri arasında Etkileşimli Danışman Onayları (danışmanları Anabilim Dalı Başkanlarıdır) için sistem açık olacaktır. Öğrencilerimiz öğrenim ücretlerini Halk Bankasına 20 Eylül 2021 tarihinden itibaren öğrenci numarası ile yatırabileceklerdir. DERS KAYIT SÜREÇLERİ için tıklayınız!


  Katkı Payları ve Öğrenim Ücretleri Hakkında: 

  1. Enstitümüzde ilan edilen Yabancı Uyruklu Kontenjanı; kendi imkanlarıyla okuyan yabancı uyruklu kontenjanıdır.
  2. 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Cumhurbaşkanı Kararı için tıklayınız!
  3. Katkı payı ve öğrenim ücretlerinin belirlenmesine dair 20.08.2021 tarih ve 16 sayılı toplantısında almış olduğu 2021/356 nolu  Üniversitemiz Yönetim Kurulu karar eki için tıklayınız..

 

  Kesin Kayıt Sürecine ilişkin teknik problemler için: Aday Kimlik Numarası, başvurduğu program ve yaşadığı soruna ilişkin sistem uyarı mesajını da (ekran görüntüsü) ekleyerek egtbil@gazi.edu.tr adresine yönlendirmeniz halinde daha hızlı ve verimli çözüm üretilecektir.

 

background image