Enstitümüz tarafından  “Tarih ve Gelecek: Milli Mücadeleden Cumhuriyete” Konulu Program Düzenlendi.
26 Ekim 2023 | 15:47

Enstitümüz tarafından Türkiye Cumhuriyetinin 100. Yılı Anısına “Tarih ve Gelecek: Milli Mücadeleden Cumhuriyete” konulu program düzenlendi.  Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Kazım Karabekir Paşa’nın kızı ve Kazım Karabekir Vakfı Başkanı Timsal Karabekir ile Gazi Eğitim Fakültesi Tarih Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Sinan Demirtürk'ün konuşmacı olarak yer aldığı program çevrim içi olarak gerçekleştirildi. 

Program Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Şaban ÇETİN ve Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız'ın açılış konuşmaları ile başladı. Konuşmasında Kazım Karabekir’in arşivinden fotoğraflara da yer veren Timsal Karabekir Mustafa Kemal Atatürk, Kazım Karabekir ve arkadaşlarının yüreklerinin vatan aşkıyla çarptığını ifade ederek, bu kadronun “Hür öl, esir yaşama” anlayışını benimsediğini vurguladı. Dr. Sinan Demirtürk'ün konuşması ile devam eden program Enstitü Müdürümüzün bu etkinliğin düzenlenmesinde desteklerini esirgemeyen ve emeği geçen herkese teşekkür etmesi ile sona erdi.

Üniversitemiz web sayfasında yer alan haber için tıklayınız..

Programı youtube'dan izlemek için tıklayınız..

Enstitümüz tarafından  “Tarih ve Gelecek: Milli Mücadeleden Cumhuriyete” Konulu Program Düzenlendi.-1 Enstitümüz tarafından  “Tarih ve Gelecek: Milli Mücadeleden Cumhuriyete” Konulu Program Düzenlendi.-1
background image