Duyuru
2021-2022 Güz Dönemi Lisansüstü Öğrenci Alımı Başvuruları
11 Haziran 2021 | 14:00

Lisansüstü programlarımıza 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında öğrenci alınacaktır. Önemli tarihler, Kontenjan ve Özel Şartlar ve diğer bilgiler aşağıda yer almaktadır. Başvurular/kesin kayıtlar çevrim içi olacaktır ve başvuru esnasında istenen belgeler sisteme aday öğrencilerimiz tarafından yüklenecektir.

Başvuru yapılmadan önce aşağıda verilen Genel Başvuru Şartları, Kontenjan ve Özel Şartlar,  Online Başvuru ve Yüklenecek Belgeler başlıkları altındaki sayfaların ve diğer duyuruların dikkatlice incelenmesi önem arz etmektedir. 

 

ÖNEMLİ TARİHLER

Adayların internet üzerinden başvuru yaparak kayıt onayını vermesi

21 Haziran- 16 Temmuz 2021

Lisansüstü Programlara Kayıt Hakkı Kazananların İlanı

9 Ağustos 2021

Lisansüstü Programlara Yerleşenlerin Online Kesin Kayıtları

8-9 Eylül 2021

1. Yedek İlanı 13 Eylül 2021
1. Yedek Online Kesin Kayıtları 14 Eylül 2021
2. Yedek İlanı 16 Eylül 2021
2. Yedek Online Kesin Kayıtları 17 Eylül 2021

 

 

 

Yabancı Uyruklu Adaylarımızın Dikkatine: 

Başvurularda ALES ve Yabancı Dil Şartı istenmeyecek olup; (YÖK Not Dönüşüm Tablosuna göre) Yüksek Lisans Programlarımız için Lisans AGNO puanı 2.3, Doktora Proramlarımız için Yüksek Lisans AGNO puanı 2.5 olarak belirlenmiştir. Yerleştirme Başarı Puanı sadece AGNO puanına göre hesaplanacaktır. Yabancı Uyruklu Adaylar Tarafından Sisteme Yüklenecek Belgeler için tıklayınız. İlan edilen Yabancı Uyruklu Kontenjanı; kendi imkanlarıyla okuyan yabancı uyruklu kontenjanıdırKonuyla ilgili Üniversitemiz yönergesini incelemeniz gerekmektedir. Gazi Üniversitesi Yurtdışından Öğrenci Kabul Yönergesi için tıklayınız..  

►► Üniversitemiz Yurt Dışından Öğrenci Kabul Yönergesi Madde 11-(2): Lisansüstü programa başvuran adayın ön kayıttan önce Gazi Üniversitesi TÖMER Müdürlüğünce belirlenen esaslar çerçevesinde yapılan Türkçe yeterlilik sınavında en az B2 düzeyinde Türkçe yeterliliğine sahip olduğunu belgelemesi gerekir. En az B2 düzeyinde Türkçe yeterlilik belgesine sahip olmayan adayın ilgili lisansüstü programa kaydı yapılır. Türkçe düzeyi yeterli olmayan öğrenciler için bir yıl Gazi Üniversitesi TÖMER'de Türkçe hazırlık kursu için süre tanınır ve bu süre ilgili programın azami süresine dahil edilmez. Belirtilen süre içinde Gazi Üniversitesi Haklı ve Geçerli Nedenler Yönergesinde yer alan mazeretler dışında herhangi bir nedenle belgesini teslim etmeyen adayın kaydı silinir. Türkçe yeterlilik belgesine sahip olmayan adayların Enstitümüzün egtbil@gazi.edu.tr adresine bildirmesi gerekmektedir.

►► TÖMER Belgesi (Türkçe Yeterlik Belgesi) olmayan adaylarımız, mezuniyeti Türkiyeden olan adaylarımız ve Üniversitemiz dışından alınan Türkçe Yeterlik Belgesini onaylatmak isteyen adaylarımız: https://tomer.gazi.edu.tr/ adresinden detaylı bilgiye ulaşabileceklerdir.

Sınav ve Değerlendirme Ücreti Banka Hesabı: Yabancı uyruklu adaylarımızın değerlendirme ücreti olan 100$ aşağıda belirtilen hesaba yatırmaları ve dekontunu başvuru sistemine yüklemeleri gerekmektedir.

Bank Account for Exam and Evaluation Fee: Foreign national candidates are required to deposit the evaluation fee of $100 into the account below and upload the bank receipt to the application system.

 

BANKA

 HALKBANK

HESAP ADI  GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

ŞUBE ADI VE KODU

 GAZİ ÜNİVERSİTESİ - 1294

HESAP NO

 58100031

IBAN NO

 TR 0500 0120 0129 4000 5810 0031

SWIFT KODU

 TRHBTR2A

* Başvurunun geçersiz olması ya da adayın yerleşememesi durumunda ücret iadesi yapılmayacaktır.

 


BAŞVURULARDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR ve GÜNCEL DUYURULAR:

 Lisansüstü Programlara öğrenci kabul sürecine ilişkin ayrıntılı bilgi ve muhtemel değişiklikler Enstitülerin ağ adresinde duyurulacağından ilgililerin bu sayfaları düzenli olarak takip etmesi gerekmektedir. Eksik belge ve yanlış beyan sorumluluğu adaya aittir. Bu durumda kayıt alınmış olsa bile adayın kaydı iptal edilecektir.


 Üniversitemiz Senatosu’nun kararı ile; 

  1. Tezli/tezsiz yüksek lisans ve doktora programlarında mülakat ve/veya yazılı sınav yapılmayacaktır.
  2. Değerlendirmede kullanılmak üzere ALES puanı (en az %50’si), Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (AGNO) ve Yabancı Dil Puanı yüzdelik ağırlıklarının ilgili Ana Bilim Dalı Başkanlığının Akademik Kurul Kararı ile Enstitü Yönetim Kurulunca karara bağlanmasına karar verilmiştir.
  3. Tezsiz yüksek lisans programlarına başvurularda ALES ve Yabancı Dil şartı aranmayacak Lisans mezuniyet Ağırlıklı Genel Not Ortalamasına (AGNO) göre yerleştirme yapılacak olup, başvuru için en az AGNO’nun 2.30 olma koşulu aranacaktır.
  4. Adaylar Gazi Üniversitesi bünyesindeki lisansüstü programlardan en fazla iki tercih yapma hakkına sahiptir.

 Doktora, Tıpta Uzmanlık (TUS) Diş Hekimliğinde Uzmanlık (DUS),  Eczacılıkta Uzmanlık (EUS) mezunlarının yüksek lisans ve/veya doktora  programlarına başvurularında ALES şartı aranmaz ve ilgili programlara başvurularında hesaplamalara dahil edilecek ALES puanı Gazi Üniversitesi Senatosu kararı ile 70 olarak belirlenmiştir. Program Özel Şartlarını sağlayan adaylar başvuru yapabilceklerdir.


 Değerli adaylarımız başvuru tarihlerinde telefon hatlarındaki yoğunluktan dolayı; sorularınız, bilgi talepleriniz veya yaşadığınız teknik soruna ilişkin sistem uyarı mesajını -ekran görüntüsünü- ve Kimlik Numaranızı da belirterek egtbil@gazi.edu.tr adresine yönlendirmeniz halinde daha hızlı ve verimli çözüm üretilecektir.


 


Öğrenci Danışma Hattı (0312) 202 37 64 , 202 37 72


 

background image