Duyuru
2021-2022 Güz Dönemi Lisansüstü Öğrenci Alımı Başvuru Sonuçları, Kesin Kayıtları ve Ders Kayıt Süreçleri
9 Ağustos 2021 | 12:13

Değerli Adaylar,


Enstitümüzdeki programlara kesin kayıt hakkı kazanan asıl adayların işlemleri 8-9 Eylül 2021 tarihleri arasında ilgili ağ adresinden on-line yapılacaktır. 

Ancak öğrencilerimizin Tezsiz Yüksek Lisans, Lisans ve Önlisans programları hariç herhangi bir yükseköğretim programına kayıtlı olmaları hâlinde, sistemde kesin kayıt işlemlerini gerçekleştiremeyeceklerdir.

Kesin kayıt hakkı kazanan adayların kayıt yapmaları durumunda verileri YÖKSİS’e aktarılacağından başka bir Yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırmaları ancak kayıt sildirerek mümkün olabilecektir.

Öğrenci kayıtları en erken 7 iş günü içerisinde silinebileceğinden, kesin kayıt işlemleri yapılırken bu durumun göz önünde bulundurulması önem arz etmektedir.

Mezuniyet notu veya ağırlıklı genel not ortalaması hesaplanmasında Yükseköğretim Kurulunun 4’lük ve 100’lük sistem çevrim tablosu esas alınır. 

Başvuru koşullarını sağlayan adayların değerlendirme oranları programlara göre farlılık gösterebilmektedir. Sıralama puanı 60 ve daha yüksek olan adaylar kontenjan dâhilinde değerlendirmeye alınır. Değerlendirme sonucunda; yerleştirme puanlarında eşitlik oluştuğu takdirde doğum tarihi günümüze daha yakın (yaşı küçük) olana öncelik verilir.

Asıl adayların kayıt işlemlerinden sonra listelerdeki sırayla yedek adayların kayıt işlemlerine başlanacaktır. 

 

Yedek Adayların Kayıt Tarihleri ve Süreçleri

► Yedek Aday Yerleştirme (1) : Programlarda boş kalan kontenjanlar kadar listelerdeki sırayla, yedek adaylar 13 Eylül 2021 tarihinde Enstitümüzün web sayfasından ilan edilecek olup yedek adayların on-line kayıtları 14 Eylül 2021 tarihinde yapılacaktır. 

► Yedek Aday Yerleştirme (2) : Birinci yedek aday yerleştirmeden boş kalan kontenjanlar için  16 Eylül 2021’de 2. yedek ilanı, Enstitümüzün web sayfasından ilan edilecek olup yedek adayların on-line kayıtları 17 Eylül 2021 tarihinde yapılacaktır. 

Bilgilerinize.

KESİN KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR İÇİN ÖNEMLİ TARİHLER

Adayların internet üzerinden başvuru yaparak kayıt onayını vermesi

21 Haziran- 16 Temmuz 2021

Lisansüstü Programlara Kayıt Hakkı Kazananların İlanı

9 Ağustos 2021

Lisansüstü Programlara Yerleşenlerin Online Kesin Kayıtları

8-9 Eylül 2021

1. Yedek İlanı 13 Eylül 2021
1. Yedek Online Kesin Kayıtları 14 Eylül 2021
2. Yedek İlanı 16 Eylül 2021
2. Yedek Online Kesin Kayıtları 17 Eylül 2021
NOT:Belirtilen tarihlerde kaydını yaptırmayan asıl ve yedek öğrenciler kayıt haklarını kaybedecektir.Belirtilen tarihlerde kaydını yaptırmayan asıl ve yedek adaylar kayıt haklarını kaybedecektir.

 

Kesin Kayıt Hakkı Kazanan Adaylar; Online Başvuru Sistemine Belgelerini eksiksiz olarak yüklediler ise kesin kayıtta yeniden belge istenmeyecektir.
► İlanlarımızda belirtilen belgelerden herhangi birisini sisteme eksik/hatalı yüklediği belgeyi, 
► Yüksek Lisans Başvurularında henüz mezun olmadım seçeneğiyle şartlı başvuru yaptı ve mezun oldu ise (Mezuniyet belgesi ve Mezuniyet Transkriptini göndermesi gerekli-Yabancı Uyruklu Adaylar bunların onaylı tercümelerini de eklemeli)
Belgelerini kesin kayıt tarihine kadar (öğrenci dosyasına eklenmek üzere) Enstitümüzün egtbil@gazi.edu.tr e-posta adresine iletmeleri gerekmektedir.
 

Öğrenci Numaraları Online Kayıt İşlemleri Menüsünde görülmektedir.

Değerlendirme Sonuçları:

► Türk Vatandaşı Kontenjanları değerlendirme sonuçları için tıklayınız..   

► Yabancı Uyruklu Kontenjanları değerlendirme sonuçları için tıklayınız..   

►  KKTC Uyruklu Kontenjanı için başvuru olmamıştır.

 


►  Ders Kayıt Süreçleri:

2021-2022 Eğitim-Öğretim Güz yarıyılı Lisansüstü Öğrencilerin Ders Kayıtları için sistem, 22-26 Eylül 2021 tarihleri arasında açılacaktır. 27-28 Eylül 2021 tarihleri arasında Etkileşimli Danışman Onayları için sistem açık olacaktır. Öğrencilerimiz Halk Bankasına öğrenci numarası ile öğrenim ücretlerini yatırabileceklerdir. DERS KAYIT SÜREÇLERİ için tıklayınız!


►  Katkı Payları ve Öğrenim Ücretleri Hakkında: 

  1. Enstitümüzde ilan edilen Yabancı Uyruklu Kontenjanı; kendi imkanlarıyla okuyan yabancı uyruklu kontenjanıdır.
  2. 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Cumhurbaşkanı Kararı için tıklayınız!
  3. Katkı payı ve öğrenim ücretlerinin belirlenmesine dair 20.08.2021 tarih ve 16 sayılı toplantısında almış olduğu 2021/356 nolu  Üniversitemiz Yönetim Kurulu karar eki için tıklayınız..
  4. Tezsiz Yüksek Lisans Programları Öğrenim Ücretleri ile llgili olarak 2021-354 nolu Üniversitemiz Yönetim Kurulu karar eki için tıklayınız..

 

 


►  Kesin Kayıt Sürecine ilişkin teknik problemler için: Aday Kimlik Numarası, başvurduğu program ve yaşadığı soruna ilişkin sistem uyarı mesajını da (ekran görüntüsü) ekleyerek egtbil@gazi.edu.tr adresine yönlendirmeniz halinde daha hızlı ve verimli çözüm üretilecektir.

background image