Duyuru
2. Yedek Yerleştirme Sonuçları, Kesin Kayıtları ve Ders Kayıt Süreçleri
16 Eylül 2021 | 02:04

Değerli Adaylar,


Programlarda ilan edilen kontanjanlardan boş kalan kontenjanlar kadar listelerdeki sıraya göre 2.yedekler belirlenmiştir.  

Ancak öğrencilerimizin; Tezsiz Yüksek Lisans, Lisans ve Önlisans programları hariç herhangi bir yükseköğretim programına kayıtlı olmaları hâlinde, sistemde kesin kayıt işlemlerini gerçekleştiremeyeceklerdir.

Kesin kayıt hakkı kazanan adayların kayıt yapmaları durumunda verileri YÖKSİS’e aktarılacağından başka bir Yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırmaları ancak kayıt sildirerek mümkün olabilecektir.

Enstitümüz programlarına asıl kontenjandan yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizden; 1.yedekten kesin kayıt hakkı kazandığı programa kayıt yaptırmak isteyenlerin; en geç 17 Eylül 2021 saat 11:00'e kadar başvuru sisteminde kayıtlı mail adreslerinden; (Konu Başlığı: ACİL: Yeni Kayıt-Kayıt Silme Talebi) kayıt sildirme talep dilekçelerini imzalı ve pdf formatında taranmış olarak egtbil@gazi.edu.tr adresine yönlendirmeleri gerekmektedir.

Mezuniyet notu veya ağırlıklı genel not ortalaması hesaplanmasında Yükseköğretim Kurulunun 4’lük ve 100’lük sistem çevrim tablosu esas alınır. 

Başvuru koşullarını sağlayan adayların değerlendirme oranları programlara göre farlılık gösterebilmektedir. Sıralama puanı 60 ve daha yüksek olan adaylar kontenjan dâhilinde değerlendirmeye alınır. Değerlendirme sonucunda; yerleştirme puanlarında eşitlik oluştuğu takdirde doğum tarihi günümüze daha yakın (yaşı küçük) olana öncelik verilir.

Henüz mezun olmadım seçeneği ile şartlı başvuru yapmış ve kesin kayıt tarihine kadar mezuniyet şartını yerine getirememiş (mezuniyeti YÖKSİS’e yansımamış) adayların kesin kayıt işlemi iptal edilecektir.

Bilgilerinize.

 

KESİN KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLAR İÇİN ÖNEMLİ TARİHLER

2. Yedek İlanı

16 Eylül 2021

2. Yedek Online Kesin Kayıtları

17 Eylül 2021

Belirtilen tarihlerde kaydını yaptırmayan asıl ve yedek adaylar kayıt haklarını kaybedecektir.

 

Kesin Kayıt aşamasında yeniden belge istenmeyecektir.

Ancak;
 Yüksek Lisans Başvurularında henüz mezun olmadım seçeneğiyle şartlı başvuru yaparak mezun olan adaylar;

Konu Başlığı: ŞARTLI KAYIT-Belgeler

TC Kimlik Numarası, Başvurduğu Program, Mezuniyet belgesi ve Mezuniyet Transkriptini (Yabancı Uyruklu Adaylar ayrıca bunların onaylı tercümeleri) kesin kayıt tarihine kadar (öğrenci dosyasına eklenmek üzere) kesin kayıt tarihine kadar Enstitümüzün egtbil@gazi.edu.tr e-posta adresine iletmeleri gerekmektedir.

 Başvuru aşamasında İlanlarımızda belirtilen belgelerden sisteme eksik/hatalı yüklediği belge varsa,

Konu Başlığı: Eksik/Hatalı yüklenen-öğrenci dosyasına eklenecek-belge

TC Kimlik Numarası, Başvurduğu Program, Mezuniyet belgesi ve Mezuniyet Transkriptini (Yabancı Uyruklu Adaylar ayrıca bunların onaylı tercümeleri) kesin kayıt tarihine kadar Enstitümüzün egtbil@gazi.edu.tr e-posta adresine iletmeleri gerekmektedir.

 

Öğrenci Numaraları Online Kayıt İşlemleri Menüsünde görülmektedir.

2.Yedek Yerleştirme Listeleri:

 Türk Vatandaşı Kontenjanı 2. Yedek Yerleştirme Sonuçları -TÜRKÇE EĞİTİMİ(YL) ve Yabancı Dil Olarak Türkçenin Öğretimi(YL) Güncellenmiştir.-

 Yabancı Uyruklu Kontenjanı 2. Yedek Yerleştirme Sonuçları bulunmamaktadır.



Detaylı Değerlendirme Sonuçları:

  Tüm başvuruların detaylı değerlendirme puanlarının ilan edildiği ilk duyurumuzu görmek için tıklayınız..


►  Ders Kayıt Süreçleri: Kesin kayıt işlemini tamamlayan öğrencilerimizin Ders Kayıt süreçleri duyurumuzu incelemeleri gerekmektedir. 

2021-2022 Eğitim-Öğretim Güz yarıyılı Lisansüstü Öğrencilerin Ders Kayıtları için sistem, 22-26 Eylül 2021 tarihleri arasında açılacaktır. 27-28 Eylül 2021 tarihleri arasında Etkileşimli Danışman Onayları için sistem açık olacaktır. Öğrencilerimiz öğrenim ücretlerini Halk Bankasına 20 Eylül 2021 tarihinden itibaren öğrenci numarası ile yatırabileceklerdir. DERS KAYIT SÜREÇLERİ için tıklayınız!


►  Katkı Payları ve Öğrenim Ücretleri Hakkında: 

  1. Enstitümüzde ilan edilen Yabancı Uyruklu Kontenjanı; kendi imkanlarıyla okuyan yabancı uyruklu kontenjanıdır.
  2. 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Cumhurbaşkanı Kararı için tıklayınız!
  3. Katkı payı ve öğrenim ücretlerinin belirlenmesine dair 20.08.2021 tarih ve 16 sayılı toplantısında almış olduğu 2021/356 nolu  Üniversitemiz Yönetim Kurulu karar eki için tıklayınız..
  4. Tezsiz Yüksek Lisans Programları Öğrenim Ücretleri ile llgili olarak 2021-354 nolu Üniversitemiz Yönetim Kurulu karar eki için tıklayınız..

 

►  Kesin Kayıt Sürecine ilişkin teknik problemler için: Aday Kimlik Numarası, başvurduğu program ve yaşadığı soruna ilişkin sistem uyarı mesajını da (ekran görüntüsü) ekleyerek egtbil@gazi.edu.tr adresine yönlendirmeniz halinde daha hızlı ve verimli çözüm üretilecektir.

background image