Duyuru
Eğitim Ortak Programından Ders Seçen Öğrencilerin Dikkatine (ÖNEMLİ)!
22 Şubat 2021 | 20:24

Eğitim Ortak Programından ders seçimi sırasında bazı öğrencilerimizin ders seçimi ile ilgili duyuruya riayet etmeden yanlış programdan ders seçtikleri görülmüştür.

Eğitim ortak programı duyurusunda yüksek lisans ve doktora derslerinin tamamının “Eğitim Ortak Programı (YL)” programı içerisinde listelendiği duyurulmuştu.

İlgili duyuru için tıklayınız!.

► Bu doğrultuda yüksek lisans programına kayıtlı öğrencilerin “199...” kodu ile başlayan dersleri, doktora programına kayıtlı öğrencilerin ise “499...” kodu ile başlayan dersleri seçmeleri gerektiği belirtilmişti.

 “Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Etik” dersinin kodlarının ise yüksek lisans programı için “ENS-81 (YL)”, doktora programı için ise “ENS-81 (DR)” olduğu belirtilmişti.

Ancak ders kayıt sürecinin ardından yapılan kontrolde bazı öğrencilerin yüksek lisans programına kayıtlı olmasına rağmen doktora programı dersini, bazı öğrencilerin ise doktora programına kayıtlı olmalarına rağmen yüksek lisans dersini seçtikleri görülmüştür.

Mezuniyet sürecinde sorun oluşturabileceğinden bu durumda olan öğrencilerimizin ekle-bırak döneminde (8-9 Mart 2021) derslerinde gerekli değişikliği yapmaları önem arz etmektedir. 

background image