Duyurular

20.04.2016 tarihli Yükseköğretim Kurulu Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 9 (2) ve 22 (2) ile 27.01.2017 tarihli Gazi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 28 (4) ve 39 (5) hükümleri gereğince, Lisansüstü tezlerin benzerlik kontrolleri için intihal yazılım programları kullanılması gerekmektedir. Bu amaçla kullanılacak olan Turnitin İntihal Tespit Programı üniversitemiz kullanıcılarının erişimine açılmıştır.

Enstitü Yönetim Kurulunda 14.04.2017 tarihinde alınan karar gereğince, Turnitin Benzerlik Oranı ölçütü %30 olarak belirlenmiştir. Benzerlik oranı %30'un üzerinde olan tezler için 02 Mayıs 2017 itibariyle sınav jürileri oluşturulmayacaktır.

Turnitin İntihal Tespit Programı ile ilgili duyuruyu görmek için tıklayınız

Turnitin İntihal Tespit programının tez teslim sürecindeki kullanımı ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

Tez danışmanlarına yönelik olarak hazırlanan kullanım kılavuzu için tıklayınız

Turnitin İntihal Tespit Programına giriş için tıklayınız.