Tez Danışmanlarımızın Dikkatine: Turnitin İntihal Tespit Programı
20 Nisan 2017 | 12:13

20.04.2016 tarihli Yükseköğretim Kurulu Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 9 (2) ve 22 (2) ile 27.01.2017 tarihli Gazi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 28 (4) ve 39 (5) hükümleri gereğince, Lisansüstü tezlerin benzerlik kontrolleri için intihal yazılım programları kullanılması gerekmektedir. Bu amaçla kullanılacak olan Turnitin İntihal Tespit Programı üniversitemiz kullanıcılarının erişimine açılmıştır.

Üniversitemiz Senatosunda 25.07.2019 tarihinde alınan 2019/103 nolu karar (gereğince, Turnitin Benzerlik Oranı ölçütü %20 olarak belirlenmiştir. Benzerlik oranı %20'nin üzerinde olan tezler için 25 Temmuz 2019 itibariyle sınav jürileri oluşturulmayacaktır.

Turnitin İntihal Tespit Programı ile ilgili duyuruyu görmek için tıklayınız

Turnitin İntihal Tespit programının tez teslim sürecindeki kullanımı ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

Tez danışmanlarına yönelik olarak hazırlanan kullanım kılavuzu için tıklayınız

Senato tarafından belirlenen usul ve esaslar için Yüksek Lisans tıklayınız Doktora tıklayınız