Duyuru
Kelebeğin Kanadında projesinin ilk etkinliği gerçekleştirildi
15 Mart 2014 | 05:42

    Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü ve Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliği ile “Sosyal Dahil Etme Programı” çerçevesinde yürütülen Kelebeğin Kanadında projesinin ilk faaliyeti 11 Mart Salı günü gerçekleşmiştir. Altın Eller Altın Yürekler Faaliyeti kapsamında Doğan Çağlar Özel Eğitim Meslek Lisesi’ndeki bedensel engelli gençler ziyaret edilmiş, profesyonel eğitmen tarafından eğlenceli bir program ile gençlere balon katlama eğitimi verilmiştir. Enstitü müdür yardımcımız Yard. Doç. Dr. Orhan Ünal,  proje yürütücüleri; Araş. Gör. Leman Kasap, Araş. Gör. Gökçe Akçayır, Araş. Gör. Mesut Baltacı, Araş. Gör. Mehmet Temizkan, Araş. Gör. Bayram Seyhan ve üniversitemiz gönüllü gençlerinin katılımıyla gerçekleşen programda gençlerle keyifli dakikalar yaşanmıştır.

   Etkinlikte balondan oyuncak yaparak ortaya koydukları somut çıktılarla, gençler için hazırlanan çeşitli ikramlıklar ve başarı sertifikalarıyla, gençlerdeki dezavantaj durumlarının yarattığı yetersizlik, sıkılma, adapte olamama gibi hisler giderilmiş, özgüven, becerebilirlik ve mutluluk hislerinin artması sağlanmıştır.

   Ortaya çıkan balon oyuncaklar etkinlik sonrasında toplanmış, gönüllü gençlerin de katılımıyla Gazi Üniversitesi Hastanesi Pediatri-Onkoloji bölümündeki lösemili hasta çocuklara hediye edilmiştir.  Bu şekilde hem bedensel engelli gençlere toplumsal farkındalık kazandırılmış, hem de oyuncaklarla hasta çocuklar sevindirilmiştir.

   Başta Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü olmak üzere projemize destek olan tüm düzenleyici ve katılımcılara teşekkür ederiz.

 

 Etkinliğimizi gerçekleştirdiğimiz Doğan Çağlar Özel Eğitim Meslek Lisesi ve Gazi Üniversitesi Hastanesi Pediatri-Onkoloji bölümünden görüntüler; 

     

 

 

background image