Duyuru
Gazi Üniversitesi Öğrenci Konsey Seçim Takvimi ve Seçim Sistemi
31 Ekim 2014 | 09:32

 

ÖĞRENCİ KONSEYİ SEÇİM TAKVİMİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

ULUSAL ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ

 

 

ÖĞRENCİ KONSEYİ SEÇİM SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ.!

27 Ekim-02 Kasım 2014 tarihleri arasında internet üzerinden başvuru yapılabilecektir.

 

 

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ SEÇİMİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Öğrenci Temsilci Adaylarında Aranacak Nitelikler:

  • İlgili fakülte, konservatuvar, yüksekokul, meslek yüksekokulu veya enstitünün kayıtlı öğrencisi olması, en az iki yarıyıllık öğrenimini tamamlamış olması (İngilizce Hazırlık Sınıfı öğrenci temsilci adaylarında bu şart aranmaz, ayrıca çift anadal programlarına kayıtlı öğrenciler çift anadal yaptıkları programlarda aday olamazlar.)
  • İngilizce hazırlık sınıfındaki öğrenciler sadece hazırlık sınıfında bulundukları eğitim-öğretim dönemi için öğrenci temsilcisi aday olabilirler. (Diğer eğitim-öğretim dönemlerinde öğretim gördükleri bölümler için ayrıca aday olmaları gerekmektedir. Ayrıca hazırlık sınıfı öğrenci temsilciliği için not ortalaması şartı aranmaz.)
  •   Genel not ortalamasının ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri için en az 2.50 olması ve alttan dersinin bulunmaması gerekmektedir.
  • Siyasi parti organlarında üye veya görevli olanlar, yükseköğretim kurumundan uzaklaştırmasını gerektiren herhangi bir suç işlemiş ve ceza almış öğrenciler ile üniversite öğrenimi öncesi veya süresince adli sicili bulunanlarla seçimin yapıldığı dönemde kayıt dondurma yapan öğrenciler aday olamazlar.
  • Çift anadal programlarına kayıtlı öğrenciler çift anadal yaptıkları programlarda, enstitülerde özel öğrenciler özel öğrencilik sınıfında öğrenci temsilciliğine aday olamazlar.
  • Öğrenci temsilciliği ve buna bağlı görevler, takip eden ikinci akademik yılın seçim sonuçlarının açıklanmasına kadar devam eder.

Öğrenci Temsilci Adaylık Müracaat İşlemleri:

  • Öğrenci Temsilcisi adaylık müracaatları ve seçimleri internet üzerinden yapılacaktır. Adaylar, istenilen belgeleri elektronik ortamda Öğrenci Konseyi Seçim Sistemi üzerinden yükleyeceklerdir.
  • Seçim sürecinde karşılaşılacak sorunlarda ilgili birimin eğitim öğretimden sorumlu dekan/müdür yardımcısına müracaat edilecektir.  

 

background image