EĞİTİM GÜNLERİ -2: Prof. Dr. Özcan DEMİREL "Öğretme"den "Öğrenme"ye
30 Kasım 2017 | 15:58

Eğitim Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen "Öğretme"den "Öğrenme"ye konulu seminere ilgi duyan herkesi bekleriz.

Özcan DEMİREL, 26.05.1943 yılında Adapazarı-Sapanca’da doğmuş, 1960’da Arifiye İlköğretmen okulundan mezun olmuş ve bir öğretim yılı Anadolu’nun bir köyünde ilkokul öğretmenliği yapmıştır. 1964 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü İngilizce bölümünü bitirmiş ve on yıl süreyle orta dereceli okullarda İngilizce öğretmenliği ve müdür yardımcılığı görevi yapmıştır. 1974 yılında Hacettepe Üniversitesi’ne İngilizce öğretim görevlisi olarak girmiş ve aynı üniversitenin Mezuniyet Sonrası Eğitimi Fakültesi’nde eğitim alanında lisans çalışması yapmış, 1975 yılında Bilim Uzmanlığı, 1979’da da Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Doktora derecesi almıştır.

Hacettepe Üniversitesi’nde 1983’de doçentlik, 1989’da da profesörlük ünvanını almış, 2009 yılında “Hacettepe Üniversitesi – Bilimde Hizmet Ödülü” almaya layık görülmüş ve 2010 yılında yaş haddinden bu üniversiteden emekli olmuştur. Halen Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Eğitim Fakültesinde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri’nde yabancı dil öğretimi ve program geliştirme konularında bilimsel çalışma ve incelemeler yapan Profesör Demirel’in yayınlanmış uluslararası 36, ulusal 84 olmak üzere toplam 120 makale ve bildirisi ile 32 kitabı bulunmaktadır. Şu ana kadar 52’si  doktora ve 53’ü yüksek lisans olmak üzere toplam 105 tezin danışmanlığını yapmıştır.

Özcan Demirel, 1992-1997 yılları arasında YÖK Dünya Bankası öğretmen yetiştirme Projesinde “Proje Yönetim Birimi” üyesi; 1996-1997 yılları arasında  Milli Eğitim Bakanlığı Dünya Bankası projesinde program geliştirme uzmanı, 2000-2002 yılları arasında Avrupa Birliği-MEDA Temel Eğitime Destek projesinde proje eş-başkanı, 1995-2007 yılları arasında da Milli Eğitim Bakanlığı adına Avrupa Konseyi Dil Politikaları bölümünde Türkiye delegesi olarak görev yapmıştır.  Halen, Eğitim Programları ve Öğretim Derneği – EPODER’in başkanlığını ve 20 ulusal eğitim derneklerinin oluşturduğu Ulusal Eğitim Dernekleri Platformu - ULED Platfomunun dönem başkanlığını yürütmektedir.  Profesör Demirel, evli olup iki çocuk ve dört torun sahibidir.