EĞİTİM GÜNLERİ - 5: Prof. Dr. Necati CEMALOĞLU "Lider Öğretmen"
28 Şubat 2018 | 10:44

Eğitim Bilimleri Enstitüsü tarafından Eğitim Günleri kapsamında düzenlenen "Lider Öğretmen" konulu seminerimiz Prof. Dr. Necati CEMALOĞLU tarafından 21 Mart 2018 tarihinde saat 14:00'te Gazi Üniversitesi Mimar Kemaleddin Salonunda gerçekleştirilecektir. İlgi duyan herkesi bekleriz.

Prof. Dr. NECATİ CEMALOĞLU

Prof. Dr. Necati CEMALOĞLU, 1965 yılında Kastamonu’da doğdu. Kastamonu’da, 1983–1984 eğitim – öğretim yılında Gazi Üniversitesi, Kastamonu Eğitim Yüksekokulu’ndan mezun oldu. Trabzon ve Ankara’da sınıf öğretmenliği ve okul müdür vekilliği yaptı. Öğretmenlik yaptığı dönemlerde, Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi anabilim dalından 1992-1993 eğitim-öğretim yılında mezun oldu. MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nda, matematik komisyonu üyeliği ve maarif müfettişliği yaptı. Ankara ve Gazi Üniversitesi’nde "Eğitim Yönetimi" alanında master yapan Cemaloğlu, Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi’ne araştırma görevlisi olarak göreve başladı. Doktora eğitiminden sonra 2004 yılında yardımcı doçent oldu. 2008 yılında doçent ve 2014 yılında profesör olarak atandı.  Amerika Birleşik Devleti'nde "Michigan State University" ve  University of Florida’da eğitim ve araştırma yapmak amacıyla kaldı. MEB - Dünya Bankası - Kurumsal Performans Yönetimi Ulusal Danışmanı, MEB - TÜBİTAK, e-denetim - e-performans Ulusal Danışmanı, Gazi Üniversitesi Okulları Bilim Kurulu Üyeliği ve değişik bakanlıklarda ve üniversitelerde stratejik plan danışmanlığı yaptı. Cemaloğlu, yılda 100'ün üzerinde eğitim, yönetim ve denetim üzerine konferans vermektedir. Yayımlanmış kitabı, kitaplarda bölümü, 104 ulusal makalesi, SSCI ve diğer indexlerde taranan 22 makalesi, katıldığı ulusal ve uluslar arası kongre - sempozyum bulunmaktadır.   Evli ve iki çocuk babası olan Cemaloğlu, İngilizce bilmekte ve halen Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi'nde, Eğitim Yönetimi ana bilim dalı başkanı olarak görev yapmaktadır.