EĞİTİM GÜNLERİ - 3: Dr. Mahmut ÇİTİL "Kıymeti Bilinmeyen Hazine: Üstün Yetenekliler"
14 Aralık 2017 | 13:38

Eğitim Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen "Kıymeti Bilinmeyen Hazine: Üstün Yetenekliler" konulu seminere ilgi duyan herkesi bekleriz.

Dr. Mahmut ÇİTİL

1981 yılında Afşin’de doğdu. İlköğrenimini Mersin ve Adıyaman’da, ortaöğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamladı. 2004 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi özel eğitim bölümünden mezun oldu. 2004-2010 yılları arasında MEB bünyesinde Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve farklı özel eğitim okullarında görev yaptı. 2009 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde  “Cumhuriyet’in İlanından Günümüze Türkiye’de Özel Eğitim” çalışmasıyla yüksek lisans programını tamamladı. 2009 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde Eğitim Sosyolojisi alanında başladığı doktorayı 2016 yılında tamamladı.  İlk doktorasıyla eş zamanlı olarak sürdürdüğü ikinci doktorasını da Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Özel Eğitim Anabilim dalında üstün yetenekliler alanında 2016 yılında tamamladı. Dr. Çitil; özel eğitim politikaları, yasal ve tarihsel gelişmeler, eğitim sosyolojisi ve tarihi, engelli sosyolojisi, üstün yetenekli çocuklar ve eğitimleri alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir. Yine bu alanlarda birçok bildiri ve makalesi olan Dr. Çitil’in 10 kitapta bölümü, Yasalar ve Özel Eğitim ve Türkiye'de Özel Eğitim adında iki telif eseri bulunmaktadır. Dr. Çitil; Gazi Eğitim Fakültesi’nde “Üstün Yetenekliler ve Eğitimleri”, “Özel Yetenekliler”, “Yasalar ve Özel Eğitim” ve Kaynaştırma ve Destek Eğitim Hizmetleri gibi dersler okutmaktadır. Ayrıca başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere kamu kuruluşlarına, Bilim ve Sanat Merkezlerine ve ilgili sivil toplum örgütlerine “üstün yetenekliler” alanında eğitim ve seminerler vermekte ve akademik danışmanlık yapmaktadır. 2010 yılından bu yana Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi özel eğitim bölümünde öğretim elamanı olarak çalışmaktadır.