Duyuru
EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNDE ÖĞRENİM GÖREN VE AYNI ANDA İKİNCİ BİR YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMINA DA KAYITLI ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!
3 Kasım 2015 | 06:37

 

25 Ağustos 2015 tarih ve 29456 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Bakanlar Kurulu kararının 11 inci Maddesinin (3) üncü fıkrasında:

 

"Bir yükseköğretim programına kayıtlı iken ikinci bir yükseköğretim programına (çift anadal programları hariç olmak üzere) kayıt yaptırılması  halinde ikinci yükseköğretim programına ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır" hükmü bulunmaktadır.

 

Mevcut yasal düzenlemelere göre Yükseköğrenim gören öğrencilerimizden Normal eğitim öğrencisi olan ve azami eğitim süreleri içinde okumakta olan öğrencilerimizin Katkı Payı ödemeleri Maliye Bakanlığı tarafından karşılanmaktadır.

Son getirilen düzenleme ile mükerrer ödemelerin önüne geçmek amacıyla, hali hazırda mevcut bir yükseköğrenim programına kayıtlı durumdayken başka bir yükseköğrenim programına da aynı anda kayıt olunması durumunda, öğrencinin son kayıt olduğu programlara ait katkı payı ödemesi Maliye Bakanlığı tarafından karşılanmayacaktır. 

Bu nedenle öğrencilerimizin bilgileri Yüksek Öğretim Kurulu YÖKSİS bilgi sisteminden kontrol edilerek Üniversitemize kayıt tarihinden önce diğer üniversitelerde kaydı bulunan ve halen aktif kayıtlı görünen öğrenciler tespit edilmiş olup, öğrenci bilgi sistemimizde “YÖKSİS Bilgileri” menüsüne bu öğrencilerimizin listesi yansıtılmıştır.

Birden fazla programda kaydı bulunan (veya daha önce bir programda kayıtlı iken Üniversitemize gelmiş, fakat iki programda da kaydı aktif görünen) öğrencilerimizin, Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi “YÖKSİS Bilgileri” kısmını kontrol etmeleri, burada kayıtlı görünen programlardan kayıt sildirmeleri veya Üniversitemiz tarafından atanmış olan Katkı Payı ödemesini gerçekleştirmesi gereklidir.

Söz konusu öğrencilerimiz için duyurularda belirtilen son tarihe kadar kayıt silme belgelerini ibraz etmeleri durumunda herhangi bir tahsilat yapılmayacaktır. Ancak duyuruda belirtilen son tarihe kadar kayıt sildirmeyen veya katkı payı ödemesini yapmayan öğrencilerimizin bu dönem yapmış oldukları ders alma işlemleri geçersiz sayılacaktır.

 

İtiraz, Katkı Payı Ödeme ve Kayıt Sildirme İşlemleri İçin Önemli Tarihler:

02 Kasım 2015 – 17 Kasım 2015

(17 Kasım 2015 itibariyle işlem yapmayan veya katkı payı ücretini ödememiş olan öğrencilerimizin son kayıt oldukları öğrenci kaydı için 2015-2016 Güz dönemi ders alma onayları iptal edilecek ve geçersiz sayılacaktır.)

 

 

 

background image