2020-2021 Bahar Dönemi Lisansüstü Öğrenci Alımı Başvuruları
30 Aralık 2020 | 11:00

Lisansüstü programlarımıza 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında öğrenci alınacaktır. Önemli tarihler, Kontenjan ve Özel Şartlar ve diğer bilgiler aşağıda yer almaktadır. Başvurular/kesin kayıtlar çevrim içi olacaktır ve başvuru esnasında istenen belgeler sisteme aday öğrencilerimiz tarafından yüklenecektir.

Değerli adaylarımız başvuru tarihlerinde telefon hatlarındaki yoğunluktan dolayı; sorularınız, bilgi talepleriniz veya yaşadığınız teknik soruna ilişkin sistem uyarı mesajını -ekran görüntüsünü- ve Kimlik Numaranızı da belirterek egtbil@gazi.edu.tr adresine yönlendirmeniz halinde daha hızlı ve verimli çözüm üretilecektir.

ÖNEMLİ TARİHLER

Adayların internet üzerinden başvuru yaparak kayıt onayını vermesi

04 - 15 Ocak 2021

Lisansüstü Programlara Kayıt Hakkı Kazananların İlanı

25 Ocak 2021

Lisansüstü Programlara Yerleşenlerin Online Kesin Kayıtları

01-03 Şubat 2021

Lisansüstü Öğrencilerin Ders Kayıtları

11-15 Şubat 2021

Yabancı Uyruklu Adaylarımızın Dikkatine: Başvurularda ALES ve Yabancı Dil Şartı istenmeyecek olup; (YÖK Not Dönüşüm Tablosuna göre) Yüksek Lisans Programlarımız için Lisans AGNO puanı 2.3, Doktora Proramlarımız için Yüksek Lisans AGNO puanı 2.5 olarak belirlenmiştir. Yerleştirme Başarı Puanı sadece AGNO puanına göre hesaplanacaktır. Yabancı Uyruklu Adaylar Tarafından Sisteme Yüklenecek Belgeler aşağıda belirtilmiştir. Konuyla ilgili Üniversitemiz yönergesini incelemeniz gerekmektedir. Gazi Üniversitesi Yurtdışından Öğrenci Kabul Yönergesi için tıklayınız..

To the Attention of our Foreign National Candidates: ALES and Foreign Language Requirements will not be requested in the applications. Required Bachelor GPA is 2.3 for the masters applications; and required Master’s GPA is 2.5 for the PhD applications (according to the Higher Education Council -YÖK- GPA Conversion Table). Placement Success Score will be calculated based on GPA scores only. Documents to be uploaded to the application system by foreign national candidates are given below. You need to examine the University’s directive on the subject. Click for Gazi University International Student Admission Directive.

Sınav ve Değerlendirme Ücreti Banka Hesabı: Yabancı uyruklu adaylarımızın değerlendirme ücreti olan 100$ aşağıda belirtilen hesaba yatırmaları ve dekontunu başvuru sistemine yüklemeleri gerekmektedir.

Bank Account for Exam and Evaluation Fee: Foreign national candidates are required to deposit the evaluation fee of $100 into the account below and upload the bank receipt to the application system.

BANKA

HALKBANK

HESAP ADI  GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

ŞUBE ADI VE KODU

GAZİ ÜNİVERSİTESİ - 1294

HESAP NO

IBAN NO

TR 0500 0120 0129 4000 5810 0031

SWIFT KODU

TRHBTR2A

* Başvurunun geçersiz olması ya da adayın yerleşememesi durumunda ücret iadesi yapılmayacaktır.

Yüksek Lisans Programlarımıza Başvurularda

1. Kimlik Belgesi (Identity Card)

2. Pasaport (Passport)

3. Diploma Denklik/Okul Tanıma Belgesi (Diploma Equivalence Certificate / School Recognition Certificate)

4. *TÖMER Belgesi (Türkçe Yeterlik Belgesi) (TÖMER Document – Turkish Proficiency Certificate)

5. Lisans Diploması (Bachelor Diploma)

6. Lisans Diploması Tasdikli Türkçe Çevirisi (Certified Turkish Translation of the Bachelor Diploma)

7. Lisans Not Döküm Belgesi (Bachelor Transcript)

8. Lisans Not Döküm Belgesinin Tasdikli Türkçe Çevirisi (Certified Turkish Translation of the Bachelor Transcript)

9. Dekont (Bank Receipt)

Doktora Programlarımıza Başvurularda

1. Kimlik Belgesi (Identity Card)

2. Pasaport (Passport)

5. Lisans Diploması (Bachelor Diploma)

7. Lisans Not Döküm Belgesi (Bachelor Transcript)

9. Yüksek Lisans Diploması (Master’s Diploma)

10. Yüksek Lisans Diploması Tasdikli Türkçe Çevirisi (Certified Turkish Translation of the Master’s Diploma)

11. Yüksek Lisans Not Döküm Belgesi (Master’s Transcript)

12. Yüksek Lisans Not Döküm Belgesinin Tasdikli Türkçe Çevirisi (Certified Turkish Translation of the Master’s Transcript)

13. Dekont (Bank Receipt)

Gazi Üniversitesi TÖMER'den alınan en az B2 düzey belge veya Gazi Üniversitesi TÖMER tarafından onaylanmış belge.

Yabancı Uyruklu Şartlı Kayıt Dilekçesi (BELGESİ EKSİK OLAN YABANCI UYRUKLULAR İÇİN)

BAŞVURULARDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR ve GÜNCEL DUYURULAR:

Lisansüstü Programlara öğrenci kabul sürecine ilişkin ayrıntılı bilgi ve muhtemel değişiklikler Enstitülerin ağ adresinde duyurulacağından ilgililerin bu sayfaları düzenli olarak takip etmesi gerekmektedir. Eksik belge ve yanlış beyan sorumluluğu adaya aittir. Bu durumda kayıt alınmış olsa bile adayın kaydı iptal edilecektir.

Üniversitemiz Senatosu’nun kararı ile;

- Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programlarında -Yabancı Uyruklular dahil- mülakat/yazılı sınav yapılmayacaktır.

- Tezsiz Yüksek Lisans Programlarında ALES ve Yabancı Dil Puan Şartı aranmayacak olup, AGNO en az 2.30 olarak kabul edilmiştir.

- Adaylar Gazi Üniversitesi bünyesindeki lisansüstü programlardan en fazla 2 lisansüstü programa başvuru yapılabilirler.

- Doktora,  Tıpta Uzmanlık (TUS) Diş Hekimliğinde Uzmanlık (DUS),  Eczacılıkta Uzmanlık (EUS) mezunlarının yüksek lisans ve/veya doktora  programlarına başvurularında ALES şartı aranmaz ve ilgili programlara başvurularında hesaplamalara dahil edilecek ALES puanı Gazi Üniversitesi Senatosu kararı ile  70 olarak belirlenmiştir.

Öğrenci Danışma Hattı (0312) 202 37 64 , 202 37 72